Relatietherapie Groningen

Hebben jullie vaak ruzie of is ongemerkt de warmte en het vertrouwde uit jullie relatie geslopen? Zelfs een goede relatie kan op een punt komen waarop het niet meer vanzelf lekker loopt. Dit kan voor elk stel een andere reden hebben: soms is het vertrouwen verdwenen door een onverwerkte geschiedenis, of je kaart het probleem maar niet meer aan omdat jullie het toch niet kunnen oplossen. ‘Laat maar…..’ denk je dan.

Jullie reageren steeds weer op dezelfde (negatieve) manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien zijn jullie nu zelfs zover dat jullie niet echt meer iets voor elkaar kunnen voelen.

Er heerst een koude sfeer tussen jullie

Met alles wat er nu gezegd is komt jullie relatie meer en meer op de tocht te staan. Jullie reageren dan ook steeds geïrriteerder op elkaar. En hoe langer een dergelijk patroon blijft bestaan, des te lastiger het gaat worden om dit te doorbreken. Want zo gaat het nu eenmaal.

Soms vraagt het dagelijks leven met een gezin zoveel energie dat jullie meer een managementteam zijn geworden dan liefdespartners. Een eerlijke en onafhankelijke blik is dan nodig om door te kunnen met je partner.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

Hoe gaat het bij Relatietherapie Groningen in zijn werk?

Ik kijk voornamelijk naar hoe jullie je problemen hanteren. Lukt het om de pijnpunten te bespreken op een manier zodat beide partners zich gehoord en gezien voelen? Wat staat jullie daarbij in de weg? Hoe gaat elk van jullie om met je eigen behoeften en gevoelens en die van de ander? Wij helpen om jullie probleemoplossend vermogen te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit geen problemen meer zijn, maar dat jullie ze constructief kunnen hanteren, zonder elkaar kwijt te raken.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je meteen een afspraak wilt maken.