Vertrouwenspersoon

Naast therapeut ben ik vertrouwenspersoon (aangesloten bij de LVV) in een groot ziekenhuis. Medewerkers kunnen bij mij terecht met klachten over allerlei vormen van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Ik doe dit deels in loondienst en deels als ZZP’er.

Verkeer je in een situatie die vraagt om een klankbord om je problemen of onzekerheden van je af te praten? Als vertrouwenspersoon met de nodige ervaring, weet ik hoe moeilijk het is om je hele ziel en zaligheid bloot te leggen aan een voor jou onbekend persoon? Helemaal als je al onzeker bent doordat je leven niet loopt zoals je voor ogen hebt. Zo’n situatie vraagt om een vertrouwenspersoon die jou begrijpt, aanvoelt en begeleidt. Dit alles, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de persoonlijke informatie die je met mij deelt.

Empathische persoonlijkheid

Vanuit mijn functie, als vertrouwenspersoon in een groot ziekenhuis, weet ik hoe belangrijk het is dat je bij mij helemaal jezelf kunt zijn. Dit is nodig om onbezorgd al je gevoelens met mij te delen. Ik zet al mijn kennis en ervaring in om jou vakkundig en op een betrokken manier te helpen. Hierbij krijg je alle tijd die nodig is om je helemaal open te stellen. Pas dan komen we tot de kern van je problematiek. Van daaruit gaan we in alle rust werken aan de oplossing die je zoekt.

Beroepsgeheim

Voel je gesterkt door het beroepsgeheim dat geldt voor alles wat je bij mij op tafel legt. De overtuiging dat ik met jou het beste voor heb en dat ik je veiligheid biedt, komt hopelijk als je bij mij langskomt. Vanuit mijn rol als vertrouwenspersoon mag je van mij verwachten dat ik goed kan luisteren, empathisch en integer ben. Je belangen staan bij mij altijd op de eerste plaats. Je hart luchten kan je al zoveel brengen. Vooral in een fase waarin je wordt overspoeld door gedachten en emoties, kan problemen van je afpraten de ruimte geven die je zo hard nodig hebt. Ruimte om veranderingen toe te laten en inzichten te krijgen.

Kom in contact met mij

Wil je ontspannen al je problemen en klachten bespreken met een vertrouwenspersoon? Neem dan contact met mij op. In het eerste contact is er alle ruimte om je vragen aan mij te stellen. Dit geeft jou een goed beeld van de mogelijkheden. Voel je een klik met mij als je vertrouwenspersoon, dan gaan we nadenken over de volgende stap, namelijk: jou helpen om weer op een positieve manier in het leven te staan.